בשנים האחרונות טרנד סריגת תכשיטים בטכניקת "קרושה" הולך ומתפשט. הסריגה כבר מזמן לא נקשרת רק עם סבתות חביבות הסורגות אפודות וכובעי צמר לנכדים, אלא מציצה אלינו מירחוני אופנה פופולריים ומגזינים נחשבים לעיצוב הבית. גם הטרנד ה"ירוק" לא פסח על הסריגה וחוטי הטריקו הממוחזרים מסדינים או חולצות ישנות הופכים לפופים עליזים או שטיחים צבעוניים לחדרי ילדים. לכן, לא מפתיע שטרנד הסריגה חדר גם לעולם התכשיטים. בחנויות התכשיטים ובגלריות רואים מבחר רחב של תכשיטים סרוגים: מחרוזות ותליונים, עגילים וצמידים, טבעות בסגנונות שונים, במגוון צבעים ובמבחר חוטים ומתכות. כאשר החוט בו סורגים הוא חוט מתכת, כסף או זהב, ומשובצים בו חרוזים מאבני חן, היצירה הסרוגה הופכת תכשיט לכל דבר. מה שמאפיין תכשיטים סרוגים הוא הקלילות והאווריריות שלהם. כיוון שהם נוצרים מחוט דק בדרך כלל, והמרקם שלהם כמרקם תחרה סרוגה, גם תכשיטים גדולים במיוחד הם קלים לענידה למשך פרקי זמן ארוכים.
חוטים לסריגת תכשיטים: חוטי מתכת שונים בעוביים בין 0.2-0.3 מילימטרים. החוטים יכולים להיות חוטי כסף או זהב טהור, חוטים מצופים מתכת כמו גולדפילד (חוט מצופה זהב), חוטי נחושת בצבעים שונים, פליז ועוד.
מסרגה – מסרגה לסריגה במסרגה אחת, טכניקת הסריגה הידועה בשם קרושה, מספר 0.6 עד 2 תלוי בעובי החוט בו סורגים.
קאטר – על מנת לחתוך את חוטי הסריגה.
חרוזים – אבני חן, פנינים, או כל חרוז אחר. את החרוזים בדרך כלל משחילים על החוט לפני תחילת הסריגה ואת החרוזים משלבים בתכשיט תוך כדי היצירה. ניתן גם לשלב אבני חן שאינן בצורת חרוזים. במקרים אלו בתי האבן יהיו סרוגים גם כן, ואז האבן תהיה תפוסה על החוט, או מודבקת.
טכניקת סריגת תכשיטים קרושה היא בדיוק אותה הטכניקה בה סורגים בסריגת קרושה כל אביזר אחר. מסורת סריגת הקרושה היא ארוכת שנים, ויש הטועים שהתפתחה מאומנויות הרקמה והתחרה בה עסקו הנזירות כבר בשנת 1500 לפני הספירה. על מנת ליצור פריטים פשוטים יחסית די לדעת את התפרים הבסיסיים, כגון עיני שרשרת, חצי עמוד, עמוד וכיצד לסרוג בעיגול. לפריטים מסובכים יותר יש לדעת תפרים מורכבים יותר. את החרוזים משחילים על החוט בסדר הרצוי לפני תחילת הסריגה ומשלבים אותם בתוך התפרים במרווחים הרצויים.
צילום: ליטל קורציג
התמונות באדיבותה של האמנית מיכל לבן המשתמשת גם בשיטת סריגה הנקראת Invisible spool kniting , לדף הפייסבוק של Michal
למאמרים נוספים בתחום התכשיטים לחץ כאן.
תנאי שימוש למאמרים - לחצו כאן